واکنش بازار کالاها به آتشبس تجاری؛ نفت صعود کرد، طلا ریخت
اشتراک گذاری

به گزارش اکوایران، قیمت نفت به همراه بسیاری از دیگر کالاهای اساسی پس از توافق چین و آمریکا برای کاهش تعرفههای متقابل رشد چشمگیری را ثبت کرد، در حالیکه طلا با کاهش قیمت مواجه شد.
براساس گزارشی از بلومبرگ، بهای نفت برنت در بازار لندن تا ۳.۷ درصد افزایش یافت و قیمت مس نیز ۱.۴ درصد رشد کرد. همچنین گاز طبیعی اروپا، سویا و سنگ آهن نیز با رشد همراه شدند. سهام شرکتهای بزرگ معدنی جهش یافت، در حالیکه قیمت طلا به دلیل کاهش تقاضا برای داراییهای امن نزولی شد.
اثر توافق تجاری بر بازارهای جهانی
آتشبس تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، موجب آرامش در بازارهای کالایی شد که در هفتههای اخیر تحت فشار تعرفههای سنگین و کاهش رشد اقتصاد جهانی قرار گرفته بودند. پیشبینیها از تقاضای نفت در هفتههای گذشته به طور مکرر کاهش یافته بود و نشانههایی از تاثیر منفی جنگ تجاری بر میزان واردات کالا به آمریکا دیده میشد.
بر اساس این توافق، چین تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را به مدت 90 روز از سطح ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش میدهد. در مقابل، آمریکا نیز تعرفههای خود را از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش میدهد.
در یک نشست خبری پس از مذاکرات، اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرد که هیچیک از دو کشور تمایلی به جدایی اقتصادی ندارند. دو کشور در بیانیهای مشترک اعلام کردند که مکانیزمی برای ادامه گفتگوها درباره روابط اقتصادی و تجاری ایجاد خواهند کرد.
این اعلامیه پس از مذاکراتی در ژنو منتشر شد که میان اسکات بسنت، نماینده تجاری آمریکا، جیمیسون گریر و هیاتی از چین به ریاست هه لیفنگ، معاون نخستوزیر این کشور برگزار شد.
تردیدها درباره پایداری کاهش تعرفهها
به گفته اوله هانسن، رئیس استراتژی کالایی ساکسو بانک، کاهش تعرفهها، نگرانیها از رکود اقتصادی بلندمدت و تاثیر آن بر تقاضا را کاهش میدهد، اما سوال اصلی این است که آیا اخبار امروز نشاندهنده اوج خوشبینی بازار است؟ بهویژه با توجه به اینکه احتمال عقبنشینی کامل آمریکا از مواضع خود در قبال چین پایین است.
بازار کالاها از زمان اعلام تعرفههای متقابل از سوی ترامپ در اوایل آوریل، نوسانات زیادی را تجربه کرده است. با وجود رشد اخیر، قیمت نفت همچنان نسبت به آن زمان ۱۳ درصد کاهش یافته است، چراکه بازار نفت با عرضه رو به افزایش از سوی اوپک و متحدانش نیز مواجه است.
رشد سهام شرکتها
سهام شرکتهای بزرگ معدنی از جمله «گلنکور» و «ریوتینتو» در بازار لندن بیش از ۵ درصد افزایش یافت. شرکتهای معدنی پیشتاز رشد در بازارهای سهام اروپا نیز بودند. شرکتهای نفتی و انرژی نیز با رشد همراه شدند.
بازیابی قیمت مس و جهش در بازار محصولات کشاورزی
قیمت مس که پس از اعلام تعرفهها افت شدیدی را تجربه کرده بود، اکنون با نشانههایی از ثبات تقاضا در چین، به شدت افزایش یافته است.
معاملات آتی سویا نیز در بازار شیکاگو نیز به روند صعودی خود ادامه داد و به بالاترین سطح از اواخر فوریه رسید. چین بزرگترین خریدار سویا در جهان است و این توافق میتواند به ازسرگیری صادرات این محصول میان دو کشور کمک کند. قیمت آتی پنبه نیز تا ۳.۴ درصد افزایش یافت.
کاهش تنشهای ژئوپلتیک و نزول بیشتر طلا
در همین حال، کاهش تنشهای نظامی میان هند و پاکستان نیز از کاهش قیمت طلا حمایت کرد. بنظر میرسد آتشبس میان دو کشور که چند روز درگیری شدید را پشت سر گذاشتند پایدار مانده است و از بروز یک جنگ تمامعیار میان دو قدرت هستهای جلوگیری کرده است.