دلار و طلا خلاف جهت یکدیگر حرکت کردند / چالش صرافیهای رمزارزی ادامه دارد
اشتراک گذاری

روند نزولی دلار تهران بعد از ثبت سه هفته بازدهی منفی هفتگی در این هفته تغییر کرد و بازدهی دلار در این هفته مثبت شد.
قیمت دلار تهران در این هفته پس از برخورد به حمایت محدوده ۷۹ هزار تومانی با افزایش مواجه شد و این حمایت مانع از اصلاح بیشتر دلار تهران شد.
دلار تهران در ابتدای هفته تحت تأثیر انفجار بندر شهید رجایی و کاهش خوشبینی نسبت به مذاکرات یک بازگشت رو به بالا را داشت ولی در ادامه نتوانست در کانال ۸۴ هزار تومانی پیشروی کند و عقب نشست.به طور کلی معاملهگرها در این هفته محتاط تر شدند خریداران از ترس اصلاح بیشتر خرید نکردند و فروشندگان هم حاضر نشدند که در قیمتهای پایین تر دست به عرضه بیشتر دلار بزنند که مانع از اصلاح بیشتر دلار شد.
از ابتدای هفته معاملهگرها نسبت به تاریخ بعدی نشست ایران و آمریکا مطمئن نبودند چون دو طرف به طور همزمان یک تاریخ مشخص را برای این نشست تایید نکردند. علاوه بر آن کاهش قیمت جهانی نفت به پایینتر از ۶۰ دلار در این هفته هم مطبوع بازار نفت نبود، بررسی نمودار دلار و نفت جهانی نشان میدهد که غالبا با افزایش قیمت نفت جهانی دلار تهران در مسیر اصلاحی قرار گرفته و افزایش قیمتها محدودتر بوده است زیرا افزایش درآمدهای نفتی انتظارات مردم را نسبت به بهبود درآمدهای ارزی صادرات نفت افزایش میدهد. ولی در شرایطی که قیمت نفت کاهش پیدا میکند انتظارات از کف قیمتی دلار در نظر معاملهگرها بالا میآید.
در این هفته اختلاف بانک مرکزی با صرافی های رمزارزی دوباره پررنگتر شد بانک مرکزی در اطلاعیه ای رسمی اعلام کرد که تمامی کارگزاران و فعالان حوزه تبادل رمزارز که تا کنون اقدام به اخذ مجوز نکردهاند تا روز ۲۰ اردیبهشت فرصت دارند که مدارک خود را برای دریافت موافقت اصولی اولیه به این نهاد ارسال کنند. ادامه فعالیت فعالان این حوزه در حالی به منوط به امضای تعهدنامه شده که بنا به نظر فعالان این صنعت این اقدام غیر قانونی و برخلاف مصوبات رسمی کشور در حوزه رمزارزها است.نکتهای اساسی که در این نامه به آن اشاره شده، تناقض آشکار اقدام بانک مرکزی با سند رسمی چشمانداز رمزارزهای جهانروا است که تنها ۲۶ روز پیش از صدور نامه تهدیدآمیز بانک، در شورایعالی فضای مجازی به تصویب رسیده و توسط رئیسجمهور و سایر سران قوا تأیید شده است.
تحلیلگران معتقدند در صورتی که افزایش فشارها بر صرافی های رمزارزی بالا برود میتواند قدرت رقابت صرافی های داخلی با صرافی های بینالمللی را کاهش بدهد و در شرایط تحریمی با خروج صرافی های داخلی از دور رقابت ، تقاضای خروج سرمایه از صرافی های داخلی برای ورود به صرافیهای بینالمللی افزایش پیدا کند.
در این هفته دلار تهران یک افزایش محتاطانه و ملایم را تا پله آخر کانال ۸۱ هزار تومان رقم زد ولی در نهایت خبر تعویق مذاکرات ایران و آمریکا توسط وزیر خارجه عمان، تهدید ترامپ علیه فروش نفت ایران و لغو مذاکرات ایران و تروییکای اروپایی باعث رشد قیمت دلار در معاملات پشت خطی شدند.
دلار تهران در پایان این هفته بازدهی مثبت ۱.۰۵ درصدی داشته است و درهم امارات رشد ۱.۱۳ درصدی را ثبت کرد. حباب درهم ولی در پایان هفته در کانال ۳۰۰ تومان مانند پایان هفته قبل باقی ماند.
حرکت خلاف جهت قیمت و حباب در بازار طلا
اونس جهانی طلا در این هفته با تقویت شاخص دلار و کاهش نگرانی ها از جنگ تجاری اصلاح شد و به پایینتر از ۳۲۳۰ دلار کاهش یافت که باعث ثبت تغییر منفی ۲.۹۳ درصدی برای اونس طلا شد و در نهایت بازدهی منفی برای بازار طلا و سکه را رقم زد قیمت سکه امامی با کاهش ۰.۳۳ درصدی به نزدیکی ۷۲ میلیون تومان کاهش یافته و حباب آن با افزایش بیش از یک درصدی به ۱۵.۶ درصد افزایش پیدا کرد. طلای آب شده هم دیروز کاهش ۱.۱ درصدی را به ثبت رساند ولی حباب آن مثبت شد. علت افزایش حباب اقلام طلا و سکه مقاومت معامله گران بازار سکه و طلا در برابر کاهش بیشتر قیمت است.
با توجه به اثرگذاری مذاکرات بر قیمت دلار و رشد قیمت دلار در معاملات پشت خطی به دنبال توییت وزیر خارجه عمان، انتظار میرود که اگر جریان اخبار بهبود پیدا نکند قیمت دلار در روز شنبه با افزایش مواجه شود ولی محدوده ۷۹ هزار تومان و مقاومت ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومان سطوح مهم حمایتی و مقاومتی دلار تهران هستند.