اثر ترافیک دیپلماسی بر بازار ارز و طلا در هفته آخر فروردین
اشتراک گذاری

مذاکرات ایران و آمریکا پس از سالها شروع شد و معاملات بازار ارز را در این هفته تحت تأثیر قرار داد ، چرا که نگرانیها از ریسکهای سیستماتیک منطقهای کاهش پیدا کرد و همین مسئله باعث عقبنشینی تقاضای احتیاطی و افزایش عرضه ارزهای خانگی به بازار ارز شد.
در هفته گذشته دلار تهران دو کانال قیمتی ۱۰۰ و ۹۰ هزار تومانی را از دست داد و در نهایت در کانال ۸۰ هزار تومانی متوقف شد، محدوده ۸۴ هزار تومان که محدوده ۵۰ درصدی سطوح اصلاحی فیبوناچی است در هفته گذشته در مقابل اصلاح سنگین دلار ایستاد و با مقاومت خود زمینه را برای بازگشت رو به بالای دلار تهران تا مقاومت ۹۰ هزار تومانی فراهم کرد با این حال دلار نتوانست در محدوده مقاومتی ایستادگی کند و به عقب بازگشت که در نهایت منجر به ثبت بازدهی منفی ۱۲ درصدی برای دلار در این هفته شد.
هفته پرکار دیپلماتها
وزارت خارجه هفته پرکاری را پشت سر گذاشت، در این هفته مذاکرات ایران و آمریکا در عمان شروع شد که به اذعان دو طرف موفقیت آمیز بود ، البته این تنها خبر مهم برای بازار ارز نبود، عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای تحویل نامه رهبری به ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به آن کشور سفر کرد و در آخرین روز هفته یک هیئت عربستانی با ریاست وزیر دفاع عربستان وارد ایران شد،وزیر دفاع عربستان با رهبری ملاقات کرد که به اصلاح عمیقتر بازار ارز کمک کرد، عربستان برادر بزرگ کشورهای عرب، خاستگاه جهان اسلام و دروازه ارتباط با کشورهای عرب است که بهبود روابط با این کشور در کاهش تنشهای منطقهای و تعدیل قیمت دلار موثر است و پیش از این هم بهبود روابط با عربستان اثر غیر قابل انکاری بر بازار ارز داشته است.
قیمت دلار تهران در نیمه کانال ۸۰ هزار تومانی دفتر معاملات هفته را بست و اگر در ادامه حمایت ۸۴ هزار تومانی شکسته شود محدوده ۷۸ هزار تومان محدوده حمایتی معتبر بعدی اسکناس آمریکایی است.
اختلاف دلار نیما و آزاد کاهش یافت
درهم امارات در این هفته دفتر معاملات هفته را در بازه ۲۳ هزار و۵۵۰ تومان بست و حباب آن در محدوده ۷۵۳ تومان قرار گرفت که اختلاف حدود۲۰۰ تومانی با میانگین شش ماهه حباب درهم دارد بررسی اکوایران نشان میدهد که حباب درهم در آخرین روز معاملات این هفته کاهش محسوسی را نسبت به هفته قبل ثبت کرده که نشان دهنده تعدیل فشار افزایشی درهم بر بازار ارز است.
دلار نیما در این هفته افزایش یافت.با قرار گیری قیمت فروش دلار نیما در محدوده ۶۹ هزار و ۲۷۸ تومانی و کاهش محسوس دلار آزاد در این هفته اختلاف دلار نیما و آزاد ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد و در محدوده ۱۹ درصد قرار دارد. اکوایران اختلاف دلار نیما و آزاد را از تقسیم اختلاف دلار نیما و آزاد بر قیمت دلار آزاد محاسبه کرده است.
اونس طلا رکورد زد
اونس جهانی طلا در این هفته رشد محسوسی را ثبت کرد رکورد تازه ای را لمس کرد وبالای محدوده مقاومتی سه هزار و ۳۰۰ دلار ایستاد این مسئله نشان میدهد، جنگ تجاری میان چین و آمریکا ،افت شاخص دلار و نااطمینانی از شرایط اقتصاد بینالملل زمینه را برای رشد بیشتر طلای جهانی فراهم کرده است، افزایش ۴.۳ درصدی اونس جهانی طلا مانع از اصلاح طلای آب شده که حباب کمتری داشت شد، طلای آب شده اصلاح ۹.۴۱ درصدی را ثبت کرد ولی نیم سکه با کاهش ۱۵.۷ درصد رکورددار اصلاح قیمت در بازار امروز بود.
حباب سکه امامی ۱۸ درصد است و حباب نیم سکه نسبت به هفته قبل کاهش با کاهش ۹ درصدی به ۵۲ درصدی رسیده است.
تحلیلگران معتقدند که اخبار مذاکرات در روز شنبه و یکشنبه میتواند اثر نوسانی بر بازار ارز داشته باشد ولی با ادامه دار شدن مذاکرات اثر آن بر بازار ارز به مرور کم خواهد شد.