به گزارش اکوایران، این روند نزولی بار دیگر وابستگی مستقیم بازار داخلی طلا و سکه به تحولات بین‌المللی، به‌ویژه نوسانات بهای طلای جهانی و دلار را برجسته کرد. طلا در بازار جهانی همواره نقش یک شاخص پیش‌رو را ایفا می‌کند و هر گونه تغییر در فضای ژئوپلیتیک یا سیاست‌های پولی، می‌تواند تأثیر فوری و گسترده‌ای بر بازار داخلی داشته باشد.

در همین راستا، بهای جهانی طلا در ابتدای معاملات روز سه‌شنبه در سطح ۳۳۱۶ دلار قرار داشت و در بازه‌ای میان ۳۳۰۵ تا ۳۳۲۳ دلار نوسان کرد. هر اونس طلا در لحظه نگارش این گزارش، با قیمتی نزدیک به 3307 دلار معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده

به گزارش اقتصاد نیوز، قیمت طلای آبشده هم روز سه‌شنبه با گپ منفی به کانال ۲۷ میلیون تومان بازگشت و معاملات را در نرخ ۲۷ میلیون و ۹۹۹ هزار تومان آغاز کرد. این کاهش در ادامه تا سطح ۲۷ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان ادامه یافت اما پس از آن با تغییر جهت، دوباره به کانال ۲۸ میلیون تومان صعود کرد و تا نرخ ۲۸ میلیون و ۱۱۱ هزار تومان رشد داشت. در لحظه نگارش این گزارش، طلای آبشده با قیمت حدود ۲۸ میلیون و 59 هزار تومان معامله می‌شود. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار هم در بازار روز سه‌شنبه به قیمت 6 میلیون و 477 هزار تومان رسید.

قیمت سکه امامی هم در بازار روز سه‌شنبه معاملات را در سطح ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز کرد، اما در ادامه با از دست دادن یک کانال قیمتی، تا نرخ ۷۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد. با این حال، با تقویت تقاضا، قیمت سکه به سطح ۷۲ میلیون تومان بازگشت و درلحظه نگارش این گزارش در سطح 71 میلیون و 700 هزار تومان در معامله بود.

پیش‌بینی قیمت طلا 10 اردیبهشت ماه

تحلیلگران بازارهای مالی با اشاره به کاهش بهای جهانی طلا که با افت بیش از ۱ درصد، به سطح ۳۳۰۷ دلار رسید؛ این روند آن را ناشی از کاهش تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین و در نتیجه افت تقاضا برای دارایی‌های امن ارزیابی می‌کنند، در حالی که بازارها در انتظار داده‌های کلیدی اقتصادی آمریکا هستند تا سرنخ‌هایی درباره جهت‌گیری آینده سیاست‌های فدرال رزرو به‌دست آورند.

در همین راستا، تکنیکالیست‌ها سطوح مهم قیمتی طلا را برای معاملات پیش‌رو چنین برآورد می‌کنند؛ نخستین مقاومت در سطح ۳۳۶۳ دلار (بالاترین قیمت این هفته) و مقاومت بعدی در ۳۳۸۴ دلار (سقف قیمتی روز جمعه گذشته) قرار دارد، در حالی که حمایت اول در مرز ۳۳۰۰ دلار و حمایت دوم در کف ۳۲۷۰ دلار (کمترین سطح هفته گذشته) دیده می‌شود؛ سطوحی که شکسته شدن یا حفظ آن‌ها می‌تواند مسیر طلا را در کوتاه‌مدت تعیین کند.

تحلیلگران فنی معتقدند در صورتی که طلای آبشده موفق به حفظ سطح حمایتی ۲۷ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان شود، احتمال بازگشت قیمت به سمت مقاومت اول در مرز ۲۹ میلیون تومان وجود دارد. عبور از این مقاومت، می‌تواند زمینه‌ساز رشد بیشتر تا سطح مقاومتی ۳۰ میلیون و ۵۰ هزار تومان باشد. اما در سناریوی نزولی، در صورت شکست حمایت فعلی، سطح ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به عنوان سد بعدی افت قیمت مطرح خواهد شد.

فعالان بازار هم بر این باورند که محدوده ۷۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان را به عنوان سطح حمایتی کلیدی ارزیابی می‌کنند. در صورتی که این سطح حفظ نشود، امکان افت قیمت تا سطح ۷۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان وجود دارد. در طرف مقابل، مقاومت مهم در محدوده ۷۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تا ۷۴ میلیون تومان قرار گرفته است که در صورت عبور از آن، می‌توان انتظار داشت قیمت به سمت مرز روانی ۷۵ میلیون تومان حرکت کند.

این وضعیت شکننده و ناپایدار، نشان می‌دهد که بازار در حال حاضر به‌جای پیروی صرف از عوامل تکنیکال یا سنتیمنت‌های اقتصادی، به‌شدت «خبرمحور» شده است. هر تحول یا خبری در حوزه سیاست خارجی می‌تواند به‌سرعت بر انتظارات و جهت‌گیری سرمایه‌گذاران اثر گذاشته و نوساناتی چشمگیر در بازار طلا و سکه ایجاد کند.

قیمت جهانی طلا در کما

در بازار جهانی نیز در حالی که سرمایه‌گذاران منتظر تحولات تجاری واشنگتن و شرکای تجاری‌اش و همچنین داده‌های اقتصادی مهم آمریکا و به‌روزرسانی‌های تعرفه‌ها هستند، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی، ثابت ماند.

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری، در سطح ۳۳۱۸ دلار و ۷۹ سنت ثابت ماند. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا، با ۰.۲ درصد کاهش، به ۳۳۲۸ دلار و ۵۰ سنت رسید.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، 2 دستور برای کاهش اثرات تعرفه‌های خودرو امضا کرد که شامل ترکیبی از اعتبارات و معافیت از سایر عوارض بر قطعات اولیه بود. تیم تجاری ترامپ، همچنین از اولین توافق خود با یک شریک تجاری خارجی خبر داد؛ تحولاتی که نگرانی‌های سرمایه‌گذاران در مورد سیاست‌های تجاری متغیر او را کاهش داد.

طلا که به طور سنتی، به عنوان پوششی در برابر بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی شناخته می‌شود، آخرین بار در ۲۲ آوریل، به دلیل افزایش عدم قطعیت‌ها، تا رکورد ۳۵۰۰ دلار و پنج سنت در هر اونس صعود کرد.